در روز سهشنبه، 24 سپتامبر، تمایل سرمایهگذاران به سمت ریسک پذیری در بازار بازگشته است. این واکنش بیشتر به خاطر اعلام برنامههای محرک اقتصادی از سوی چین و اظهارنظرهای اخیر مقامات فدرال رزرو آمریکا بوده است. رئیس بانک مرکزی چین، پان گونگشنگ، اعلام کرد که قصد دارد با کاهش نسبت ذخایر الزامی بانکها (RRR) به میزان 50 واحد پایه، به رشد اقتصادی کشور کمک کند. این اقدام میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی چین کمک کند.
همچنین، سه نفر از سیاستگذاران فدرال رزرو آمریکا، رافائل بوستیک، آستین گولزبی و نیل کشکاری، در صحبتهای اخیر خود اشاره کردند که احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره در آینده وجود دارد. بهویژه گولزبی تاکید کرد که ممکن است در سال آینده نیاز به کاهش بیشتری در نرخ بهره باشد و او حتی کاهش 50 واحدی را مناسب دانست. این اظهارات نشان میدهد که فدرال رزرو نگرانیهایی در مورد اشتغال دارد و ممکن است در آینده برای حمایت از بازار کار، نرخ بهره را پایین بیاورد.
با وجود این خوشبینیها در بازارها، دلار آمریکا به دلیل افزایش بازدهی اوراق قرضه خزانهداری همچنان در حال رشد است و در محدوده 100.90$ نوسان میکند. همچنین، تنشهای ژئوپلیتیکی میان اسرائیل و حزبالله لبنان، تقاضا برای دلار بهعنوان دارایی امن را تقویت کرده است.
همینطور جفت ارز AUD/USD صبح روز سهشنبه به دنبال اعلام سیاستهای بانک مرکزی استرالیا (RBA) نوسانات خوبی را تجربه کرد. این جفت ارز ابتدا پس از اعلام حفظ نرخ بهره در 4.35 درصد، به بالاترین سطح سال 2024 به محدوده 0.6860$ رسید. اما پس از اظهارات رئیس بانک مرکزی استرالیا، میشل بولاک، که اظهار کرد افزایش نرخ بهره بهطور رسمی مورد بحث قرار نگرفته است، نوسانات شدیدی را تجربه کرد و تا قیمت 0.6840$ کاهش پیدا کرد.
جفت ارز GBP/USD نیز پس از اظهارات روز دوشنبه 23 سپتامبر اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس، از قیمت 1.3350 تا محدوده 1.3330 کاهش پیدا کرد اما در ادامه فشار خرید بر این جفت ارز حاکم شد و تا محدوده قیمتی 1.3360$ افزایش پیدا کرد. بیلی با اشاره به کاهش نرخ تورم اعلام کرد که احتمالاً مسیر نرخ بهره در آینده به تدریج کاهش خواهد یافت.
قیمت طلا به دلیل اخبار مربوط به محرکهای اقتصادی چین و تنشهای خاورمیانه افزایش یافت و به 2640 دلار رسید. سرمایهگذاران به دنبال اقدامات حمایتی چین و همچنین وضعیت ژئوپلیتیکی، به طلا بهعنوان یک دارایی امن توجه بیشتری نشان دادهاند.
در نهایت، معاملهگران اکنون به دادههای اعتماد مصرفکننده از ایالات متحده و تحولات ژئوپلیتیکی در خاورمیانه توجه ویژه دارند. همچنین، نتایج نظرسنجی IFO آلمان، پس از انتشار دادههای ضعیف PMI منطقه یورو، اهمیت ویژهای پیدا کرده است چرا که نگرانیها درباره رکود اقتصادی در اروپا را افزایش داده است.