روند رشد گسترده بازار که تحت تاثیر سیاستهای اقتصادی ترامپ شکل گرفته بود، صبح چهارشنبه کمی متوقف شد؛ چرا که تمرکز معاملهگران به دادههای اقتصادی، بهویژه دادههای تورم CPI آمریکا و گزارش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) آمریکا، معطوف شده است. این گزارش که قرار است امروز منتشر شود، برای درک مسیر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (Fed) بسیار اهمیت دارد.
در این میان، رشد دلار آمریکا نیز همزمان با سودگیری معاملهگران و کاهش بازده اوراق خزانهداری ایالات متحده متوقف شده است. در حال حاضر بازارها احتمال کاهش 25 واحد پایهای نرخ بهره را در ماه دسامبر حدود %62 ارزیابی میکنند، در حالی که این احتمال در ماه گذشته حدود %83 بوده است. سیاستهای سختگیرانه ترامپ در تجارت و کاهش مالیاتها بهعنوان عواملی تورمزا شناخته میشوند که میتواند به افزایش نرخ بهره نیاز داشته باشد و در عین حال به تقویت دلار در برابر سایر ارزهای اصلی منجر شده است و در محدوده 106.00$ نوسان میکند.
جفت ارز USD/JPY در بالاترین سطح خود از 30 ژوئیه و نزدیک به 155.00$ قرار دارد. نبود مداخله لفظی از سوی ژاپن و عدم اطمینان نسبت به افزایش نرخ بهره توسط بانک ژاپن (BoJ) به دلیل شرایط شکننده دولت اقلیت در ژاپن، فشار بر ارز داخلی ژاپن را افزایش داده است.
از سوی دیگر، جفت ارز EUR/USD پس از رسیدن به کف سالانه در 1.0594$ مجدداً به سطح حمایت 1.0600$ بازگشته است. وضعیت نامشخص سیاسی در آلمان و اختلاف سیاستهای پولی بین فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا (ECB) نیز باعث تضعیف این جفت ارز شده است.
در بازار طلا، قیمتها با کمی افزایش در محدوده بالاتر از 2600$ باقی مانده و نزدیک به کف دو ماه اخیر قرار دارد. سرمایهگذاران با انتشار دادههای تورم CPI آمریکا و اظهارات مقامات فدرال رزرو در انتظار تحولات بعدی در قیمت این فلز گرانبها هستند.
روز چهارشنبه 13 نوامبر در مهمترین رویدادهای تقویمی، شاخص های تورم مصرف کننده (CPI) در ساعت 17:00 به وقت تهران برای ایالات متحده منتشر خواهد شد.