پرش به محتوا پرش به نوار کناری پرش به پاورقی

ادامه التهاب بازارها در پی تشدید تنش‌های تجاری

در شرایطی که در تقویم اقتصادی این هفته داده‌های مهمی به چشم نمی‌خورد، تمرکز فعالان بازار همچنان بر تحولات اخیر در حوزه تجارت جهانی است؛ تحولاتی که با اعلام تعرفه‌های جدید از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بار دیگر تشدید شده‌اند.

 

آغاز هفته با رویکرد محتاطانه بازارها

 

هفته با افزایش نگرانی‌ها و تقویت فضای ریسک‌گریزی آغاز شد؛ چرا که ترامپ و برخی از مقامات ارشد دولت ایالات متحده مجدداً بر تداوم اجرای تعرفه‌ها تأکید کردند. کوین هَسِت، رئیس شورای ملی اقتصاد آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس نیوز اعلام کرد که رئیس‌جمهور بر سیاستی که اثربخش بوده، پافشاری می‌کند؛ با این حال، او اشاره کرد که چنانچه شرکای تجاری پیشنهادهای قابل توجهی ارائه دهند، احتمال بررسی مجدد این سیاست وجود دارد.

در ادامه، برخی رسانه‌ها از جمله رویترز به نقل از CNBC گزارش دادند که ترامپ ممکن است برای همه کشورها به‌جز چین اعمال تعرفه‌ها را به‌مدت 90 روز به تعویق بیندازد. با این حال، این خبر چندان پایدار نبود، زیرا کاخ سفید در بیانیه‌ای آن را اخبار جعلی خواند و همین امر مجدداً نوساناتی را در بازارها به‌وجود آورد.

 

تهدید جدید ایالات متحده و واکنش شدید چین

 

ترامپ با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی، تهدید کرد که ممکن است تعرفه‌های بیشتری تا سقف 50% بر کالاهای وارداتی از چین اعمال کند. این تهدید پس از آن مطرح شد که چین نیز تعرفه‌ای 34 درصدی بر محصولات آمریکایی وضع کرد. در واکنش، وزارت امور خارجه چین بامداد روز سه‌شنبه اعلام کرد:

 

اگر ایالات متحده بر جنگ تجاری پافشاری کند، چین تا پایان ایستادگی خواهد کرد.

 

بهبود نسبی فضای بازار با وجود تنش‌ها

 

با وجود این کشمکش‌ها، معاملات آتی شاخص‌های سهام آمریکا در ساعات ابتدایی روز سه‌شنبه (به وقت اروپا) روندی صعودی را نشان می‌دهند که حاکی از بازگشت نسبی ریسک‌پذیری در بازارهاست. در همین حال، شاخص دلار در محدوده منفی و در حوالی سطح 103.00 واحد در نوسان است.

چارت وضعیت شاخص دلار سه‌شنبه 8 آوریل

بازگشت نسبی دلار نیوزیلند پس از افت چشم‌گیر

 

جفت ارز NZD/USD در معاملات روز جمعه بیش از 3% کاهش پیدا کرده بود و این روند نزولی در روز دوشنبه نیز ادامه داشت، به‌طوری که به پایین‌ترین سطح پنج‌ساله خود در محدوده 0.5500 واحد رسید. با این حال، در ادامه معاملات روز بازگشتی نسبی را تجربه کرد و در حال حاضر در محدوده 0.5600 واحد معامله می‌شود. گفتنی است که بانک مرکزی نیوزیلند در ساعات اولیه روز چهارشنبه به‌وقت آسیا تصمیم سیاست پولی خود را اعلام خواهد کرد.

چارت وضعیت جفت ارز NZDUSD سه‌شنبه 8 آوریل

عقب‌نشینی ین ژاپن در برابر دلار آمریکا

 

با وجود رشد بیش از 0.5 درصدی جفت ارز USD/JPY در روز دوشنبه، این رشد تداوم پیدا نکرد و در حال حاضر با کاهش 0.5 درصدی به محدوده 147.10 واکد رسیده است. نخست‌وزیر ژاپن، شینرو ایشیبا، نیز اعلام کرده که در زمان مناسب به ایالات متحده سفر خواهد کرد تا به‌صورت حضوری درخصوص تعرفه‌ها با رئیس‌جمهور ترامپ گفت‌وگو کند.

چارت وضعیت جفت ارز USDJPY سه‌شنبه 8 آوریل

یورو همچنان مقاوم در برابر دلار

 

پس از بسته شدن تقریباً بدون تغییر نرخ جفت ارز EUR/USD در روز دوشنبه، این جفت ارز در صبح روز سه‌شنبه در محدوده مثبت و حوالی سطح 1.0950 واحد در حال معامله است. کمیسیونر تجاری اتحادیه اروپا نیز روز گذشته اعلام کرد که پیشنهاد حذف تعرفه برای خودروها و کالاهای صنعتی را به ایالات متحده ارائه داده‌اند.

چارت وضعیت جفت ارز EURUSD سه‌شنبه 8 آوریل

افت ارزش پوند در برابر دلار آمریکا

 

جفت ارز GBP/USD روز دوشنبه بیش از 1% کاهش پیدا کرد و به پایین‌ترین سطح یک‌ماهه خود در محدوده 1.2720 واحد رسید. با این حال، در معاملات امروز کمی بازیابی شده و در حوالی 1.2750 واحد در نوسان است.

چارت وضعیت جفت ارز GBPUSD سه‌شنبه 8 آوریل

ادامه افت قیمت طلا؛ بازگشت محدود در روز سه‌شنبه

 

قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بیش از 1.5% درصد کاهش پیدا کرد، اما در ساعات ابتدایی معاملات روز سه‌شنبه در بازار اروپا، کمی رشد کرد و مجدداً بالاتر از مرز 3000 دلار در حال معامله است.

چارت وضعیت اونس طلا سه‌شنبه 8 آوریل

تنها گزارش اقتصادی مهم امروز آمریکا

 

در تقویم اقتصادی امروز ایالات متحده، تنها داده قابل توجه، شاخص خوش‌بینی کسب‌وکارها (NFIB) مربوط به ماه مارس منتشر خواهد شد.

پیام بگذارید