آشنایی با ریسکهای بازار فارکس
هر معاملهگری که در بازار فارکس فعالیت میکند، با ریسکهایی مواجه میشود که از جمله آنها میتوان به ریسکهای بازار اشاره کرد. ریسک بازار به خطر از دست دادن سرمایه ناشی از تغییرات نامطلوب قیمت ارز اشاره دارد.
کارگزار ارز همواره طرف مقابل معاملات شما است و میتواند تصمیم بگیرد که معاملات شما را در داخل شرکت (مانند کارگزاران B-Book) اجرا کند یا آنها را به صورت خارجی (مانند کارگزاران A-Book) هج کند. هج کردن به فرایندی اطلاق میشود که کارگزار ارز با انجام یک معامله موازی با یک شخص دیگر (یک تأمین کننده نقدینگی)، ریسک بازار را کاهش میدهد.
استراتژیهای هجینگ: کاهش ریسک در بازار
سیاست هجینگ شامل روشها و رویههایی است که کارگزار برای مدیریت ریسک بازار استفاده میکند و مقابلهگراییهایی که برای هج کردن این ریسک به کار میبرد، را شرح میدهد.
به طور ساده، هج کردن در بازار ارز به معنای استفاده از یک استراتژی است که معاملهگران و سرمایهگذاران برای کاهش ریسک تغییرات نامطلوب قیمت در ارزها از آن استفاده میکنند. در این استراتژی، معاملهگران چند معامله باز بهصورت همزمان و در جهتهای مختلف دارند تا ضررهای خود را به حداقل برسانند. این رویکرد میتواند مفید باشد، اما باید به محدودیتها و نکات مرتبط با آن توجه کرد.
وقتی یک معاملهگر در یک جهت معامله کند و دیگری در جهت معکوس معامله کند، ریسک بازار تعادل مییابد. با این حال، وقتی معاملهگران در یک جهت معامله کنند، ریسک بازار برای کارگزار ارز افزایش مییابد و سپس با هج کردن در بازار اولیه، این ریسک کاهش مییابد. محدودیتهای ریسک، که توسط سیاستهای کلی مدیریت ریسک کارگزار تعیین و ارزیابی میشوند، حداکثر ریسک بازاری را که یک کارگزار ارز میتواند بپذیرد، تعیین میکنند.
وثیقه و نقدینگی در هدجینگ
برای انجام هجینگ، کارگزار ارز وثیقه (مارجین) را با یک شخص مقابل واریز میکند. (مشابه اینکه شما مارجین را با کارگزار ارز واریز میکنید.)
این امر اهمیت دارد زیرا واریز مارجین به این معنی است که کارگزار باید نقدینگی (مارجین) خود را با تأمین کنندگان نقدینگی که با آنها معامله برای هجینگ همکاری کرده، وارد کند. اگر یکی از این تأمین کنندگان نقدینگی نتواند مارجین کارگزار را بازگرداند، کارگزار ممکن است در موقعیت مالی خطرناکی قرار گیرد که قادر به انجام تعهدات مالی خود نسبت به مشتریانش (شما) نباشد.
به همین دلیل، در انتخاب مقابلهگرایی (تأمین کنندگان نقدینگی)، کارگزار در نظر میگیرد که نقل و قولهای رقابتی، امتیاز اعتباری، کارایی خدمات، قابلیت اعتماد در تکنولوژی، شهرت و وضعیت مالی را بررسی کند.
چالشهای کارگزاران کوچکتر در هجینگ
اهمیت درخواست سیاست هدجینگ از کارگزار
مهم است بدانید که ممکن است سیاست هجینگ کارگزار شما تماماً ریسک را برای مشتریانش کاهش ندهد، مگر اینکه کارگزار خودش اعلام کند. بنابراین، مهم است از کارگزار خود یک نسخه کتبی از سیاست هجینگ خود درخواست کنید.
با درخواست این اطلاعات، شما به بررسی ریسک مقابلهگرایی در کار با کارگزار خود، اطلاعات بیشتری دست خواهید یافت.
شفافیت: کلید اعتماد در مدیریت ریسک
به خاطر داشته باشید که اگر کارگزار شما ورشکست شود، پول شما نیز از بین خواهد رفت. اگر کارگزار شما تمایلی به افشای این جزئیات نداشته باشد، ممکن است زمان خوبی باشد تا کارگزاری را پیدا کنید که مایل به اینکار باشد.
تنها راهی که کارگزار میتواند اعتماد شما را کسب کند، شفافیت است.
از کارگزاری که سیاست هجینگ خود را به طور کامل شفاف نمیکند که باید علاوه بر روشهای هجینگ خود، مقابلهگراییهای خود را نیز باید افشا کند.