هنگام معامله در بازار فارکس، شما در جهت روند ارزها خرید و فروش میکنید، بسته به اینکه نرخ مبادله جفت ارز بالا یا پایین خواهد رفت، موقعیت لانگ (خرید) یا شرت (فروش) را انجام میدهید.
به طور خاص، شما به دنبال سود کردن از نوسانات نرخ مبادله بین ارزها هستید و بر اساس تحلیل شما که ارزش یک ارز، مانند ین ژاپن، نسبت به ارز دیگر، مانند دلار استرالیا، بالا یا پایین خواهد رفت. حرکت قیمت در بازار فارکس توسط ارزها یا تقویت (افزایش قیمت) یا تضعیف (کاهش قیمت) آغاز می شود.
توانایی شما برای باز کردن پوزیشن و بستن معاملات محدود به قیمت هایی است که کارگزار فارکس شما به شما ارائه می دهد، زیرا بازار دیگری برای این معاملات وجود ندارد.
شاید برایتان سوال شود که چطور متوجه شویم که قیمتهایی که در پلتفرم معاملاتی کارگزار خود مشاهده میکنیم، بازتابی دقیق از آنچه در بازار فارکس واقعی اتفاق میافتد است؟
بیایید با یک مثال بهتر به درک این مساله پی ببریم:
فرض کنید که شما میخواهید جفت ارز GBP/USD را معامله کنید و نرخ فعلی 1.4000 است. اگر بر اساس تحلیل شما ارزش پوند نسبت به دلار افزایش پیدا کند، شما یک موقعیت خرید (long position) باز میکنید. اگر پس از مدتی نرخ به 1.4100 افزایش یابد، شما سود کردهاید زیرا هر پوند حالا بیشتر از زمانی که شما خریداری کردهاید، ارزش دارد. برعکس، اگر نرخ کاهش یابد و به 1.3900 برسد، شما ضرر کردهاید. در این مثال، تغییرات نرخ ارز را به عنوان پیپ میشناسیم، که در اینجا هر پیپ برابر با 0.0001 تغییر در نرخ ارز است.
نکته مهم: همیشه قبل از انجام معاملات، باید تحقیقات کافی انجام دهید و از استراتژیهای مدیریت ریسک استفاده کنید تا از ضررهای بزرگ جلوگیری کنید. همچنین، مهم است که با کارگزار معتبری کار کنید که از قوانین و مقررات مالی پیروی میکند.
اگر با مثال بالا آشنا نیستید، به این معنی است که مقاله کارگزاران فارکس چگونه کار می کنند را مطالعه نکردهاید. مانند مثال بالا، شما نیز باید در مورد کارگزاران فارکس در مورد همین موضوع فکر کنید!
قیمت های کارگزار فارکس از کجا می آید؟ آیا قیمت ها دقیق هستن؟
برای هر جفت ارز معین، کارگزار فارکس شما دو قیمت را به شما پیشنهاد می کند:
قیمت بالاتر یا قیمت درخواستی (ASK) که در آن می توانید جفت ارز مورد نظر خود را بخرید، قیمت پیشنهادی (BID) که میتوانید معامله فروش جفت ارز در آن انجام دهید. در مجموع، قیمت های ASK و BID به عنوان قیمت کارگزار فارکس نامیده می شود. اما تفاوت بین قیمت های ASK و BID به عنوان اسپرد شناخته می شود.
شما این مظنه ها را در پلتفرم معاملاتی خود (Meta Trader) می بینید. این مظنه های نمایش داده شده به عنوان جریان قیمت شناخته می شوند.
اما قیمت ها از کجا می آیند؟ آیا کارگزار فارکس فقط آنها را تشکیل می دهد؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که ممکن است اما بسیار بعید است.
آیا می دانستید که کارگزار فارکس شما ممکن است هر قیمتی را که بخواهد نشان دهد؟
همانطور که در مقاله معامله گران خرده فروشی فارکس کجا معامله می کنند توضیح دادیم، معامله گران خرده فروشی نمی توانند در بازار فارکس نهادی یا بازار بین بانکی معامله کنند و به بازار بزرگ فارکس دسترسی ندارند. بنابراین اگر می خواهید به عنوان یک معاملهگر خرده فروشی معامله کنید، باید یک کارگزار فارکس خرده فروشی پیدا کنید.
در حقیقت کارگزاران فارکس بازار فارکس را برای معامله شما ایجاد می کند. این امر یا به صورت CFD ها (اگر خارج از ایالات متحده هستید) یا قراردادهای رولینگ (اگر در ایالات متحده هستید) است. که در مجموع می توان آن را به قراردادهای خرده فروشی نامید.
این قراردادها فقط شامل دو طرف هستند: شما و کارگزار فارکس شما. از آنجایی که این قراردادها توسط کارگزار فارکس ایجاد می شود، از نظر فنی می تواند هر قیمتی را که می خواهد پیشنهاد دهد و قیمت بخواهد، و این به شما بستگی دارد که انتخاب کنید آیا با آن قیمت ها معامله کنید یا خیر.
اینکه یک کارگزار فارکس چگونه و از کجا قیمتهای خود را تامین میکند کاملاً به صلاحدید خود کارگزار بستگی دارد. در پلتفرم معاملاتی خود، ممکن است قیمتهایی را که از منابع خارجی بدست میآیند به شما نشان دهد یا نه. این بدان معنی است که قیمت های ارائه شده توسط کارگزار فارکس شما ممکن است منعکس کننده قیمت های موجود در جاهای دیگر مانند کارگزار فارکس دیگر باشد یا نباشد.