پس از ثبت رکورد جدید در شاخصهای وال استریت، بازارهای سهام آسیا نیز روند صعودی خود را حفظ کردهاند. این خوشبینی در بازارها تحت تأثیر کاهش نرخ تسهیلات میانمدت (MLF) یکساله توسط بانک خلق چین (PBOC) از 2.30 درصد به 2 درصد تقویت شده است. این کاهش نرخ MLF یکی از اقدامات متعددی است که چین به منظور تحریک رشد اقتصادی اجرا کرده است.
با وجود نگرانیهای ناشی از تنشهای خاورمیانه، از جمله خبر حمله هوایی اسرائیل به بیروت و کشته شدن یک فرمانده ارشد حزبالله، معاملهگران توجه چندانی به این رویدادها نکردند. طبق گزارشها، این حمله هوایی باعث افزایش نگرانیها از گسترش جنگ میان اسرائیل و حزبالله شده است، در حالی که حملات موشکی میان دو طرف نیز ادامه دارد.
با این حال، افزایش ریسک پذیری در بازارها باعث شد دلار آمریکا به عنوان دارایی امن تحت فشار فروش قرار بگیرد و تا محدوده 100.30$ دچار افت شود. در آغاز معاملات آسیایی، دلار آمریکا در برابر رقبای اصلی خود افت کرد. یکی از دلایل این افت، جریانهای ریسکپذیر ناشی از اقدامات تحریک اقتصادی چین و همچنین دادههای ضعیف اقتصادی ایالات متحده در روز سهشنبه بود. اما در ساعات بازگشایی بازار لندن، دلار آمریکا کمی با افزایش همراه شد و در محدوده 100.40$ نوسان کرد.
شاخص اعتماد مصرفکننده موسسه کنفرانس بورد (CB) در ماه سپتامبر به 98.7 واحد رسید که از رقم 105.6 در ماه اوت کاهش پیدا کرده است. این بزرگترین کاهش از آگوست 2021 محسوب میشود. همچنین، شاخص فعالیتهای منطقهای بانک فدرال ریچموند به پایینترین سطح خود در 52 ماه گذشته رسیده و عدد 21- را ثبت کرده است.
بازارها اکنون با توجه به این دادههای ضعیف، احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه نوامبر را افزایش دادهاند. طبق ابزار Fed WatchTool گروه CME، حدود 60 درصد احتمال چنین اقدامی وجود دارد. برای دو نشست آینده فدرال رزرو نیز بازارها انتظار بیش از 80 واحد پایه کاهش نرخ بهره را دارند. همچنین، دلار آمریکا تحت فشار کاهش بازدهی اوراق قرضه خزانهداری آمریکا قرار گرفت که ناشی از نتایج متوسط مزایده اوراق قرضه دو ساله ایالات متحده بود.
در بازار ارز، جفت ارز EUR/USD به سطح 1.1200$ نزدیک شده و در اوایل معاملات اروپا تلاش میکند به بالاترین سطح خود از آگوست برسد. انتظارات برای کاهش نرخ بهره بزرگ توسط فدرال رزرو، بر رشد اقتصادی ضعیف منطقه یورو غلبه کرده و باعث حمایت از این جفت ارز شده است.
همچنین، جفت ارز AUD/USD نزدیک به 0.6900$ معامله میشود که بالاترین سطح خود از فوریه 2023 است. دادههای نرمتر از شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) استرالیا نیز انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا (RBA) را تقویت کرده است. شاخص قیمت مصرفکننده استرالیا در ماه آگوست ۲.۷ درصد افزایش یافت که از 3.5 درصد در ماه جولای کاهش یافته و به محدوده هدف 2-3 درصدی RBA بازگشته است. با این حال، فضای ریسکپذیری بازار، همچنان از دلار استرالیا که بازدهی بالاتری دارد حمایت میکند.
در بازار طلا، قیمت این فلز گرانبها همچنان به روند صعودی خود ادامه داده و به سقف بیسابقه 2671$ رسید. هرچند که نمودار روزانه طلا نشان از شرایط اشباع خرید دارد و احتمال یک اصلاح نزولی در کوتاهمدت وجود دارد. معاملهگران اکنون چشم به سخنان کوگلر، یکی از مقامات فدرال رزرو، دوختهاند تا از سیاستهای آینده این نهاد اطلاعات بیشتری به دست آورند.
سرنوشت دلار آمریکا در کوتاهمدت، به تحولات ریسکپذیری بازارها و همچنین سخنرانی بعد از ظهر آدریانا کوگلر، عضو هیئتمدیره فدرال رزرو، بستگی دارد. قرار است کوگلر در مدرسه کندی دانشگاه هاروارد در کمبریج در مورد چشمانداز اقتصادی صحبت کند و احتمالاً سرنخهای جدیدی در مورد سیاستهای پولی آینده فدرال رزرو ارائه دهد.