فارکس، یک بازار جهانی برای معامله ارزها است که امکان تبدیل واحد پول یک کشور به واحد پول کشور دیگر را فراهم میکند. به عنوان مثال، اگر شما یورو در اختیار داشته باشید و مایل به تبدیل آن به دلار باشید، میتوانید با چند کلیک ساده این تبدیل را در بازار فارکس انجام دهید. بانکهای بزرگ و مؤسسات مالی جهانی از این بازار برای تبدیل میلیاردها دلار استفاده میکنند. اما فارکس فقط به تبدیل ارز محدود نیست، بلکه یکی از مزیتهای آن امکان استفاده برای سرمایهگذاری و تجارت است.
با استفاده از ابزاری به نام لوریج (اهرم)، شما میتوانید معاملهای را آغاز کنید که مقدار آن چندین برابر سرمایه اولیه شما باشد. به عنوان مثال، اگر شما 1000 دلار داشته باشید و لوریج 1:100 را استفاده کنید، شما میتوانید معاملهای را آغاز کنید که مقدار آن 100,000 دلار باشد. این امکان باعث میشود که سود شما چندین برابر شود. اما باید به یاد داشت که فارکس نیز خطرات خود را دارد و برای موفقیت در آن، نیاز به داشتن مهارتهای مناسب و آگاهی کافی از بازارهای مالی است.
فارکس چگونه کار می کند؟
در بازار فارکس، ارزش مالی ارزها توسط بازار تعیین می شود که به عنوان نرخ تبادل در بازار استفاده می شود. تبدیل یک ارز به ارز دیگر در بانک های داخلی بدون مشکل انجام می شود. این می تواند شامل معاملات ارزی در بازار نیز باشد. برای انجام معامله، ارزها باید به صورت جفت فهرست شوند. مثلاً، دلار آمریکا (USD) در مقابل دلار کانادا (CAD)، یورو (EUR) در مقابل دلار آمریکا و دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن (JPY) و … هر جفت از این ارزهای فهرست شده دارای یک ارزش پولی هستند. به عنوان مثال، اگر ارزش جفت ارز دلار آمریکا و دلار کانادا 1.2569 باشد، این به این معنی است که برای خرید یک دلار آمریکا، باید 1.2569 دلار کانادا پرداخت کنید.
در بازار فارکس، ارزها به صورت سهام یا قطعات معامله می شوند و سه نوع سهام وجود دارد: خرد، مینی و استاندارد. ارزش هر سهم خرد معادل 1000 واحد ارز معین است. به همین ترتیب، هر سهم مینی معادل 10000 واحد و هر سهم استاندارد معادل 100000 واحد ارز معین است.
البته تبادل ارز در بازار فارکس با تبدیل ارز در سفرهای خارجی کاملا متفاوت است. در هنگام مبادله ارزها در بازار الکترونیک فارکس، همانطور که گفته شد، معاملات در بلوک های ارزی خاص انجام می شود. با این حال، سرمایه گذاران و معامله گران محدودیتی در تعداد معاملات ندارند. بازار فارکس دارای ویژگی های منحصر به فردی است که بخش عمده ای از آن به گستردگی و حجم بالای معاملات در آن مربوط می شود.
روش معاملات فارکس
همانطور که اشاره شد، بازار فارکس، که هفتهای پنج روز و 24 ساعته در مراکز مالی بزرگ جهان فعالیت دارد، به معاملهگران این امکان را میدهد که در هر زمانی که بخواهند، ارز خرید و فروش کنند. این بازار فرصتهای فراوانی برای سرمایهگذاری و معامله ارائه میدهد. سرمایهگذاران میتوانند از طریق آژانسها، مراکز مالی یا شبکههای الکترونیکی، اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کرده و معاملات خود را انجام دهند.
در گذشته، تبادل ارز فقط توسط دولتها، شرکتهای بزرگ و صندوقهای تامینی انجام میشد. اما اکنون، با یک کلیک و هر میزان سرمایهگذاری، میتوان به تبادل ارز پرداخت. شرکتهای سرمایهگذاری زیادی وجود دارند که این امکان را برای سرمایهگذاران فراهم میکنند تا در هر زمانی که بخواهند، حساب خود را باز کرده و ارزهای خود را مبادله کنند. در فارکس، هیچ مبادله فیزیکی و نقدی صورت نمیگیرد، که این کاملاً متفاوت از آن چیزی است که در یک کیوسک ارزی هنگام تبدیل ارز میبینید! تحلیل بنیادی، علاوه بر تحلیل تکنیکال، یکی از روشهای تحلیلی است که در بازار فارکس استفاده میشود.
نتیجه گیری و کلام آخر
بازار فارکس، بازاری با حجم بالا برای معامله ارزهای بین المللی در سراسر جهان است. 24 ساعت شبانه روز، پنج روز و نیم هفته باز است. ارزهای مختلف با هم جفت می شوند تا مشخص شود کدام یک ارزش پیدا می کند و کدام یک ارزش خود را از دست می دهد تا معامله گران سود کسب کنند. در حالی که بازیگران بزرگ تسلط دارند، سرمایهگذاران خرد میتوانند سود قابل توجهی داشته باشند اگر سیستم را درک کنند و تحقیقات کافی برای خرید و فروش عاقلانه انجام دهند. قیمت ورود به بازار بسیار پایین است و سرمایهگذاران میتوانند از اهرمها برای تاثیرگذاری هر معامله استفاده کنند. این می تواند سود را در هنگام معاملات خوب افزایش دهد، اما همچنین می تواند منجر به زیان بیشتر شود. منحنی یادگیری شدیدی برای تجارت فارکس وجود دارد و بازارها بسیار نوسان هستند. با توجه به ریسک های موجود، سرمایه گذاران باید با احتیاط اقدام کنند.